Obora Golfvillage             Nova Bystrice               StadsKaart                Aktueel weer                        Fiets & Ski-kaart
 
 

 

Zuid-Bohemen - Toeristisch gebied

picture winter

De natuurlijke omgeving met een hoge concentratie aan bossen, open waters en culturele monumenten (bijna 6000 objecten) zijn een ideale aangelegenheid voor recreatieve bezoekers uit de rest van het land en in zekere mate de talrijke toeristen uit het buitenland. In de zomer periode voornamelijk de gebieden rond Lipno, Orlík, de zuidboheemse vismeren, en Šumava wouden. In de winter daarentegen het skiarreaal Churáňov en Zadov. In 2001 (de laatste telling van het aantal toeristische instellingen) waren er in het gewest 64.300 bedden ter beschikking (waarvan ongeveer de helft seizoensgebonden) en ongeveer 20.000 kampeer plaatsen. Structureel zijn er 218 hotels met 12.300 bedden, 403 pensions met 9.400 bedden, 107 campings met (8.300 bedden) en 406 andere overnachtinginstellingen (26.800 bedden) en 1 671 privé instellingen (10.100 bedden). Specifiek in het gewest is de existentie van meer dan 25.000 instellingen voor privé recreatie (weekend huisjes en recreatie woningen).

Op het gewestelijke grondgebied zijn meerdere grensovergangen (Dolní Dvořiště, Studánky, Nová Bystřice, Nové Hrady, Slavonice, Halámky, České Velenice en Strážný), 2 spoor grensovergangen (České Velenice en Horní Dvořiště) en verder een aantal grensovergangen speciaal voor voetgangers en fiesters (Stožec, Chlum u Třeboně, České Velenice, Přední Výtoň, Zadní Zvonková, Plešné jezero, Třístoličník, Bučina en České Žleby). Behalve de hiervoor genoemde, zijn er ook een aantal grensovergangen die alleen gedurende het toeristische seizoen, of met tijdens belangrijke feestdagen, geopende worden voor voetgangers.

In 2002 werd het gewest, volgens de officiële statistieken, door meer dan 731.000 bezoekers bezocht, waarvan ongeveer 228.000 uit het buitenland, voornamelijk uit Duitsland en Oostenrijk. De gemiddelde duur van verblijf per buitenlandse bezoeker is 3,4 dagen. Verder zijn er grote groepen toeristen die het gewest maar 1 dag bezoeken, wat voorlopig niet mogelijk is statistisch te becijferen. De meest bezochte plaatsen zijn de centra dicht in de buurt van de staatsgrenzen (Český Krumlov en České Budějovice).

Gedurende het gehele jaar worden op het Tentoonstelling terrein van Ceske Budejovice verschillende acties gehouden. De bekendste acties zijn de tentoonstellingen "Země živitelka" (de aarde als kostwinner) en "HOBBY". Deze tentoonstellingen trekken gedurende het jaar ongeveer 0,5 mil. bezoekers.

picture

In de laatste jaren ontwikkeld zich een groot aantal forums van internationale samenwerking. Één hiervan is de Euroregion Šumava/Böhmerwald/Bayerischer Wald, in totaal een oppervlakte vertegenwoordigend van 16 345 km2 met 1,3 mil. inwoners. Deze samenwerking vertegenwoordigd 109 Oostenrijkse dorpen, 83 Beierse dopren en 91 Tsjechische dorpen (waarvan 59 uit het zuidboheemse gewest). Een bijdrage wordt gevormd in de vorming en realisatie van gezamenlijke projecten, voornamelijk op het gebied van vervoer, diensten, toerisme, en onderlinge uitwisseling van ervaringen. In mei 2002 is een lijst samengesteld van een verdere Euroregion met de titel "Silva Nortica", deze lijst bevat gemeentes Jindřichův Hradec, České Budějovice, Písek en Tábor. In Nieder-Oostenrijk gaat het om de districten Zwettl, Krems, Gmünd, Waidhofen an der Thaya en Horn. De Euroregion omvat een grondgebied van 10 639 km2 met ongeveer 0,7 mil. inwoners. Het doel van deze internationale samenwerking is de presentatie van regionen, uitwisseling van informatie, ontwikkeling van toerisme en vergelijkbare zaken.

In augustus 2002 werd een groot gedeelte van Zuid-Bohemen getroffen door een verwoestende overstroming, die aanzienlijke schade veroorzaakte. De eerste vloedgolf trof het gewest op 7 en 8 augustus, waar het water van de rivieren Malše, Vltava, Blanice en Stropnice uit haar oevers trad. De tweede, meer verwoestende golf culmineerde 12 en 13 augustus. Vele woningen en bedrijven werden beschadigd, oogst vernietigd, bruggen, wegen en spoorlijnen verwoest. De totale schade werd geschat op ongeveer 16 mld. CzK. Momenteel is de meeste schade gerepareerd en zijn de gevolgen van de overstroming nauwelijks meer zichtbaar.

Meer info? Mail naar

info@tsjechievilla.nl

of

info@villa4you.nl

Binnenzwembad met Airjets en Jetstream

Villa vanaf de zijkant

Praag

Woonkamer

Grote slaapkamers tot 40 m2

Keuken

Straatkant villa 


Nova Bystrice weergeven op een grotere kaart
  


 

 

Is uw gewenste periode nog beschikbaar?

 
Bookmark this page
Twitter Facebook Google Bookmarks
 
 
 
 
 
 
 
 
14 daagse weersverwachting
en
Klimaat in Tsjechië
en
 Activiteitenweer
in Nova Bystrice 
 
Skiing 

 

 

 

Speciale

Golf

arrangementen

Klik hier

 

 

 

 

Schloss Schönbrunn Wenen 
 
Hluboka nad Vltavou Kasteel