Obora Golfvillage             Nova Bystrice               StadsKaart                Aktueel weer                        Fiets & Ski-kaart
 
 

 

 

Slot Hluboka nad Vltavou (Tsjechie)

 

Het op een heuvel gelegen slot Hluboka, staat ca. 10 km ten noorden van Ceské Budejovice, en wordt omringd door een Engels landgoed dat tussen 1839 en 1871 werd aangelegd. Het slot met zijn strakke, laat-gotische vormen doet sterk denken aan het Windsor Castle. Het kasteel heeft maar liefst 144 zalen, waar men 17e eeuwse wandtapijten, schilderijen, gobelins, Venetiaanse spiegels en wapenuitrustingen aantreft. In het koetshuis vindt u een prachtige verzameling religieuze kunstwerken uit de gotiek (1450-1530). In de manegezaal is een tentoonstelling met werken van moderne Tsjechische kunstenaars. Absoluut een bezoek waard! 


  Het is een uurtje rijden vanaf de villa maar dan zie je ook wat. Het slot ligt op een hoge rotspartij. Van benedenaf kan je het imposante gebouw goed zien. Dit is werkelijk voor de liefhebber van cultuur, geschiedenis, oude kastelen en burchten een aanrader. Het doet sprookjesachtig aan. Beneden aan de voet van de stijle helling hebben ze ook nog een 18 holes golfbaan.

Slot Hluboka 

Hluboka nad Vltavou sprookjeskasteel bij Ceske Budejovic 

 

 Ruïne Landstejn

Op slechts 10 minuten vind je een zeer imposante Ruïne uit de 12e eeuw. De ruïne staat op een heuvel in een bos. Indien je helemaal naar boven gaat heb je een prachtig uitzicht op de Ruïne zelf, het naast gelegen stuwmeer en de weide omgeving.

Bij de Ruïne is tevens een klein museum gehuisvest. Hier kan je de geschiedenis van toen beleven.

Uiteraard is dit slechts één van de vele ruïnes, kastelen en burchten die deze streek rijk is. Voor meer details klik HIER

 

Ruine Landstejn bij Nova Bystrice

 

 

Meer info? Mail naar

info@tsjechievilla.nl

of

info@villa4you.nl

Binnenzwembad met Airjets en Jetstream

Villa vanaf de zijkant

Praag

Woonkamer

Grote slaapkamers tot 40 m2

Keuken

Straatkant villa 


Nova Bystrice weergeven op een grotere kaart
  


 

 

Is uw gewenste periode nog beschikbaar?

 
Bookmark this page
Twitter Facebook Google Bookmarks
 
 
 
 
 
 
 
14 daagse weersverwachting
en
Klimaat in Tsjechië
en
 Activiteitenweer
in Nova Bystrice 
 
Skiing 

 

 

 

Speciale

Golf

arrangementen

Klik hier

 

 

 

 

Schloss Schönbrunn Wenen 
 
Hluboka nad Vltavou Kasteel